Επειδή η φύση έχει χαράξει τη δική της πορεία και επηρεάζει τα γλυπτά με τον δικό της τρόπο.

Στα βάθη του MUSAN, 93 έργα τέχνης πλέκονται με το θαλάσσιο περιβάλλον, δημιουργώντας μια αρμονική ανάμειξη καλλιτεχνικής έκφρασης και οικολογικής καινοτομίας.

under

WATER

LAB

93

Γλυπτά

200μ.

Απόσταση από τη Στεριά

10μ.

Μέγιστο Βάθος

1000+

Δύτες

1250+

Snorkeling
& Freediving

2021

Έτος Δημιουργίας

Κάντε μια βουτιά στο Πρώτο Υποθαλάσσιο Δάσος
στον Κόσμο

Μια κατάδυση στο MUSAN είναι ένα ταξίδι στην καρδιά του βυθού της Μεσογείου, όπου η τέχνη και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος συνδέονται μεταξύ τους.

Χάρτης Μουσείου

musan

map-image

Τελευταία Νέα

19 Φεβ, 2024

Σας Παρουσιάζουμε τη Νέα Ιστοσελίδα του MUSAN
Με ενθουσιασμό ανακοινώνουμε τη λειτουργία της καινούργιας ιστοσελίδας του MUSAN, του υποβρύχιου μουσείου γλυπτικής στην Αγία Νάπα...

16 Φεβ, 2024

Ανακαλύψτε τη Θαλάσσια Ζωή στο MUSAN
Το MUSAN συνδυάζει τη δημιουργικότητα με την προστασία της θαλάσσιας ζωής.

“Τα μουσεία είναι τόποι διατήρησης, εκπαίδευσης και προστασίας κάτι ιερού. Πρέπει να αποδώσουμε τις ίδιες αξίες στους ωκεανούς μας. ”

Jason deCaires Taylor

Ο Γλύπτης

Ο Jason deCaires Taylor MRSS (γεν. 1974) είναι ένας βραβευμένος γλύπτης, περιβαλλοντολόγος και επαγγελματίας υποβρύχιος φωτογράφος. Τα τελευταία 17 χρόνια, ο Taylor έχει δημιουργήσει υποβρύχια μουσεία και πάρκα γλυπτών κάτω από το νερό, βυθίζοντας πάνω από 1,200 έργα τέχνης στους ωκεανούς και τις θάλασσες του κόσμου. Τα θέματα που απασχολούν τον καλλιτέχνη, είναι μεταξύ άλλων, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η υπεραλίευση και άλλες ανθρώπινες παρεμβάσεις. Τα γλυπτά του δημιουργούν έναν οικότοπο για τα θαλάσσια όντα ενώ παράλληλα απεικονίζουν την εύθραυστη ανθρωπότητα και τη σχέση της με τον θαλάσσιο κόσμο. Ο Taylor, παρουσιάζει κυρίως μέλη της τοπικής κοινότητας, εστιάζοντας στη σύνδεσή τους με το παράκτιο περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Jason.

Το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος επέδειξε ακλόνητη δέσμευση, όχι μόνο υποστηρίζοντας το έργο αλλά και παρέχοντας την απαραίτητη χρηματοδότηση που κατέστησε δυνατή την υλοποίησή του. Η σημαντική τους συνεισφορά λειτούργησε ως η χρηματοοικονομική ραχοκοκαλιά, που έδωσε ώθηση στη θαλάσσια τέχνη να εξελιχθεί. Η στρατηγική επένδυση του Τμήματος Αλιείας και η ανάθεση του έργου στον διάσημο καλλιτέχνη Jason deCaires Taylor, αποτέλεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο και έδωσαν ζωή στο έργο. Οι συλλογικές προσπάθειες του Δήμου και του Τμήματος Αλιείας, μαζί με άλλους κύριους ενδιαφερόμενους, έκαναν τη δημιουργία του MUSAN ένα λαμπρό παράδειγμα ενότητας με σκοπό τη διατήρηση της θαλάσσιας ζωής και της πολιτιστικής καινοτομίας.

Μάθετε Περισσότερα

Ο Δήμος Αγίας Νάπας διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του υποβρύχιου μουσείου γλυπτών, οραματιζόμενος ένα περιβάλλον όπου η τέχνη εναρμονίζεται με τη φύση. Πέρα από το αρχικό όραμα, ο Δήμος ανέλαβε έναν σημαντικό εποπτικό ρόλο, επιβλέποντας τις λειτουργίες του μουσείου για να διασφαλίσει ότι συνάδουν απρόσκοπτα με τη διατήρηση και την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Με βλέμμα στραμμένο στο υποθαλάσσιο αριστούργημα, ο Δήμος συνεχίζει να ηγείται της προώθησης της μοναδικής σχέσης που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην τέχνη και τη θαλάσσια ζωή στο MUSAN.

Μάθετε Περισσότερα